Rukometni klub Metković-Mehanika započinje prvu fazu priprema za nove izazove u zahtjevnom premijerligaškom natjecanju. Danas u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani će novi trener Mario Bjeliš obaviti uobičajenu prozivku.

Njegov stručni stručni stožer čine pomoćni trener Nikola Džono i trener vratara Joško Jukić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvu pripremnu utakmicu Metković Mehanika će igrati 6. kolovoza sa Izviđačem, a prva prvenstvena utakmica igrat će se 10. Ili 11. rujna u Našicama.

Popis igrača koji stoje na raspolaganju treneru Bjelišu se proširio. Na poziciji desnog vanjskog novi igrač je Čapljinac Mateo Rodin koji je stigao iz Nexea

Tu je i srednji vanjski iz trebinjskog Leotara Vladimir Tomić, a Metkovac s premijerligaškim iskustvom na poziciji desnogkrila, Luka Vučić u klub je došao iz Poreča. Iz bugojanske Iskre je stigao Slavko Previšić, mladi Čapljinac s iskustvom igranja u Premijer ligi BiH.

– Lista pojačanja ovim imenima nije zaključena. Ono na čemu uprava trenutno radi je još jedno kvalitetno obrambeno rješenje na poziciji 3. i 4. Najveće pojačanje Kluba je proces preobrazbe Udruge koja se amaterski bavila sportom u Udrugu koja će se sportom baviti na profesionalnoj razini. To znači da će 15 od ukupno 18 igrača koji su na raspolaganju treneru Bjelišu trenirati najmanje osam puta tjedno. Na taj način se postavlja novi standard treniranja i odnosa prema klubu, kakvog u Premijer ligi imaju samo RK  PPD Zagreb i RK Nexe.-  ističu u Metković Mehanici.

Uz navedena pojačanja, Klub je potpisao dvogodišnji profesionalni ugovor s Josipom Bezerom, lijevim vanjskim koji je u protekloj sezoni ostvario najveći igrački napredak te je i statistički najbolji igrač kvalifikacijskih utakmica.

Dvogodišnji profesionalno ugovor potpisao je i kružni napadač Mostarac Josip Čutura. Hrvoje Batinović Tajso ipak neće u rukometnu mirovinu već ostaje u timu  još godinu dana, kao i kapetan Antonio Cvitanović, Dario Raguž i golman Željko Kozina. Prvoj momčadi se pridružuje i kadet Luka Komazin.

Od nastupa za seniorsku ekipu oprostili su se Rudolf Ćužić, Kristijan Marević i Jure Kozina.

Klub je napravio i konkretne poteze vezano za školu rukometa. Za koordinatora je postavljen Mojimir Majić, trener koji je odgojio mnoge naraštaje metkovskih, s ciljem da na mlade trenere prenese svoje bogato trenersko iskustvo  i standarde. Uprava je odlučila popunjavati U15 ekipe Škole rukometa izrazitim talentima iz područja neretvanskog područja.

OGLAS