Ovoga vikenda se odigrava 11., posljednje kolo polusezone 1. HRL Jug u kojem je Metković Mehanika jučer gostovala kod riječke Kozale. Domaćini su bili bolji i zasluženo su pobijedili 30:26 (15:12).

Metkovci su jučer napravili previše tehničkih grešaka, čak osamnaest, što je bilo teško nadoknaditi unatoč vrlo raspoloženim vratarima. Bošković je upisao 12 obrana, jednu iz sedmerca, a Romić šest.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu i brzo su došli na četiri gola prednosti. Metkovci su ih bezuspješno stizali tijekom cijele utakmice, a bilo je trenutaka kada je prednost bila minimalna.

Kod Metkovića najefikasniji su bili Buntić sa sedam te Kozina i Cvitanović s po pet golova. Kod gostiju su to bili Fabijan i Leon Ljevar sa sedam, odnosno šest postignutih pogodaka.

Polusezonu završavamo na četvrtom mjestu s 14 osvojenih bodova i tako smo ispunili ciljeve koji su bili stavljeni pred nas na početku sezone. Možemo žaliti za nekim izgubljenim bodovima, ali to je sport. Zahvaljujem se svojim igračima na borbenosti i zajedništvu koje nas je pratilo u ovoj polusezoni. Također se zahvaljujem našoj vjernoj publici koja nas je bodrila u domaćim utakmicama, izjavio je nakon utakmice trener Metković Mehanike Filip Romić.

Sezona se nastavlja 16. veljače 2019. kada će Metković ići u goste Mornaru iz Crikvenice.