Metković Mehanika je u 8. kolu 1. HRL Jug dobila protivnika koji se u ovoj sezoni muči sam sa sobom. Riječ je o Splitu koji je u prošloj sezoni konkurirao za Premier ligu, a sada sa Solinom drži začelje tablice. Bila je to rutinska utakmica u kojoj su Metkovci slavili s visokih 32:26.

U otvaranju utakmice obje su ekipe igrale čvrsto u obrani i učinkovito u napadu, sve do rezultata 5:5 kada za Splićane počinje nedostižno odvajanje Metkovića koji je na odmor otišao s prednošću od 6 golova (17:11). Već na početku drugog poluvremena Metkovci postižu tri gola, a Splićani ni jedan (20:11) te su do kraja utakmice neuspješno lovili rezultat.

Prvi vratar Metkovića Bošković večeras nije ulazio u utakmicu, priliku je dobio mladi Romić koji se iskazao s više vrlo dobrih obrana.

Trener Romić je iskoristio dobar rezultat svoje ekipe te je pri kraju utakmice u igru uvodio mlađe igrače koji do sada nisu bilježili veću minutažu u igri. Sve u svemu, zaslužena pobjeda Metković Mehanike koja sada ima 12 bodova kao i Ribola iz Kaštela, a vjerojatno i Karlovac koju u Solinu igra protiv posljednjeg s tablice. Prvi je Dubrovnik s 14 bodova.

Kod Metkovaca je najučinkovitiji bio Buntić sa 7 pogodaka, slijede Bezer, Kozina i Cvitanović s po 5, Obšivač s 4, Čupić s 3, Koncul s 2 te Jakić s 1 pogotkom. Kod gostiju među najefikasnijima su bili Metkovci u dresu Crvenih Medić i Volarević sa 7, odnosno s 4 pogotka.

U sljedećem kolu Metkovci će igrati u gostima protiv neugodne Ribole.