Susret rivala iz sredine tablice Prve rukometne lige Jug RK Metković 1963 i RK Kozala protekao je očekivano napeto. Na kraju je ipak slavio RK Metković 1963 s rezultatom 35:34.

U Gradskoj dvorani u Metkoviću jučer se igrala utakmica 21. kola prvenstva u koju su Metkovci ušli vrlo dobro i brzo stekli prednost od pet golova razlike. Međutim, strpljivi gosti, premda su došli s tankom klupom, uspjeli su do kraja poluvremena tu prednost svesti na gol razlike (17:16).

U drugo poluvrijeme Metkovci su ušli dosta nervozno uz nekoliko tehničkih pogrešaka, te tako goste doveli u poziciju da povedu čak do tri gola prednosti. Utakmica se lomila do samoga kraja. U zadnjoj minuti Josip Bezer postiže gol koji će se na kraju pokazati pobjedonosnim. Gosti su imali zadnji napad, ali su se Metkovci uspjeli obraniti i tako upisati nova dva boda.

Kod Metkovića 1963 najefikasniji su bili D. Raguž s 9, A. Cvitanović s 8 i D. Mataga s 5 golova. Kod Kozale se posebno istaknuo mladi  A. Tomaš s 13, D. Islamović s 9 i A. Vozila s 5 golova.

Na tablici je Metković 1963. preskočio Kozalu i sada je s 20 bodova na sedmom mjestu. U zadnjem, 22. kolu prvenstva Metkovci idu na gostovanje u Vodice.