Nakon teške pobjede u prošlom kolu od Ribole, Metković Mehanika je odigrala upravo onako kako treba da bi se vratilo samopouzdanje i mir u ekipu. U 10. kolu 1. HRL JUG pobijedili su Karlovac 29:23. Dodatnu sigurnost u večerašnjoj igri Metkovića donio je povratnik iz Varaždina Ante Marić koji igra na poziciji pivota.

Karlovac nije lak protivnik, naprotiv, to je ekipa koja ima ambicije za najviši rang natjecanja i u samom je vrhu ljestvice. Međutim, Karlovčani večeras nisu ni u jednom trenutku prešli u vodstvo. Tek su na samom početku utakmice samo tri puta uspjeli izjednačiti rezultat.

Metković je večeras igrao čvrsto u obrani, s malim brojem tehničkih pogrešaka i s mirnom rukom u fazi napada. Na poluvremenu je rezultat bio 14:10. Karlovac je pokušao približiti se Metkoviću i bili su nekoliko navrata na dva gola zaostatka. Međutim, Metković Mehanika je večeras bio nedodirljiva i zasluženo je pobijedila. Treba spomenuti i navijače bili dodatni motiv za ovako dobru izvedu Metkovaca.

Kod Metkovića najefikasniji je bio Bezer sa 7 pogodaka, slijede Cvitanović, Marić i Buntić s po 5, Kozina s 3, Obšivač s 2 i Kolovrat i Jakić s po 1 pogodak. Za Metković su još nastupili D. Bošković, Vučić, Koncul, Bartolović, B. Bošković, Čupić, Romić i Marević. Kod Karlovca najefkasniji su bili Šnajeder sa 6 te Ćelić s 4 pogotka.

Još nisu odigrane sve utakmice 10. kola. Sutra će biti zanimljivo vidjeti rasplet utakmice između Dubrovnika i Ribole. Metković je trenutno četvrti s 14 bodova koliko u ovom trenutku imaju i Karloca i Ribola koji su drugo, odnosno treći na tablici. Prvi je Dubrovnik sa 17 bodova. Peti u vrhu je Buzet koji je danas pobijedio Hrvatskog dragovoljca te ima 12 bodova.

U 11. kolu koje se igra 8. prosinca Metković Mehanika će u Rijeci igrati protiv Kozale koja sa šest bodova zauzima 10. mjesto na ljestvici.