U subotu je u Bolu utrkom Na dva kola oko Bola završena sezona XCO kupa Hrvatske. Za Biciklistički klub Metković ovo je bila sezona za pamćenje. U konkurenciji 30 klubova osvojili su odlično četvrto mjesto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vito Prusac (U7) je u svom stilu dopedalao do drugog mjesta i srebrene medalje, a isti rezultat ostvario je i u ukupnom poretku XCO kupa.

Dominaciju u kategoriji U9 potvrdila je Iva Dominiković osvojivši zlatnu medalju isppred Cvite Talajić koja je bila srebrena. U ukupnom poretku XCO kupa u ovoj karegoriji naše cure su zauzele prve 3 pozicije i to redom Iva Dominiković, Erika Malezija i Cvita Talajić.

Kod dječaka u kategoriji U9 Jure Kuzman osvojio je srebrenu medalju ispred Antonija Krstičevića koji se okitio broncom. U ukupnom poretku ove kategorije Antonio Krstičević brončani, Jure Kuzman četvrti.

U kategoriji U 11 djevojčice Lucija Kuzman je osvojila brončanu medalju dok je Mara Talajić ciljem prošla kao četvrta. U ukupnom poretku kupa na postolje se kao bončana popela Lara Bokšić, Mara Talajić je četvrta, a Lucija Kuzman šesta.

U istoj kategoriji, ali za dječake, odličan je bio Mate Krstičević koji je osvojio brončanu medalju. Iza njega su ciljem prošli David Leontić kao četvrti, te Jure Vištica kao peti. U ukupnom poretku kupa Jure Vištica četvrti, ispred Mate Krstičevića i Davida Leontića koji su na petom, odnosno šestom mjestu.

U kategoriji U13 dječaci Marko Talajić je došao do bronce, a to mu je bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto u ukupnom poretku XCO kupa.

Kategorija U15 dječaci Vinko Bulum osvojio je četvrto mjesto u ukupnom poretku XCO kupa, nažalost nije poradi bolesti mogao nastupit u Bolu.

U kategoriji Veteran B Dado Talajić je osvojio peto mjesto, a u ukupnom poretku kupa je deveti. Andreas Dominiković šesto mjesto kategorije rekreativac. Ova kategorija se ne boduje za XCO kup Hrvatske.

Veliku fotogaleriju iz Bola možete pogledati na FB stranici Biciklistički klub Metković.

OGLAS