Usvojen je Proračunu RH za 2019. godinu, ali ne i spoj Metkovića s autocestom na čvoru Čarapine. Ukupni prihodi države iduće će godine iznositi nešto više od 136 milijardi kuna, rashodi nešto više od 140 milijardi.

Nakon što je petak je u Saboru ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbacio amandman Mosta da se u Proračunu za 2019. osiguraju sredstva za projektnu dokumentaciju za izgradnju spojne ceste Metković-A1 (čvor Čarapine) uz obrazloženje da je u planu izrada studije izvedivosti ostvarivanja poveznica funkcionalne regije Južna Dalmacija na sustav mreža autocesta u Republici Hrvatskoj na potezu od čvora Ploče do budućeg mosta Pelješac, tu odluku je danas potvrdio i Sabor.

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) u ponedjeljak je, nakon što je Hrvatski sabor donio Državni proračun za iduću godinu, prozvao vladajuće za skandalozno ponašanje i time potaknuo međusobne prozvike Mostovih i HDZ-ovih zastupnika, nakon čega su se Mostovci povukli iz sabornice, prenosi HINA.

Grmoja je zatražio stanku kako bi se njegov Klub konzultirao oko skandaloznog ponašanja vladajućih koji su, kaže, odbili sve Mostove amandamane i nije ih bilo u petak kad se raspravljalo o njima.

Osim toga, dodao je, građani danas ne znaju o čemu se uopće glasovalo, ne znaju da je Imoćanin Ante Babić (HDZ) glasovao protiv spoja Imotskog na auto-cestu, da je Triljanin Ivan Šipić (HDZ) glasovao protiv OŠ Pavla Vučkovića u Sinju, a Miro Kovač (HDZ), izabran u 9. izbornoj jedinici, protiv bolnice u Kninu, spoja na auto-cestu, Ivan Ćelić (HDZ) protiv spoja Metkovića a autocestom, Branko Bačić (HDZ) protiv svih amandmana za Korčulu.

Grmoja: Most se povlači iz sabornice

Odbili ste amandmane građana, mi nećemo u tome sudjelovati, povlačimo se iz sabornice, rekao je Grmoja.

Miro Bulj (Most) je predbacio Grmoji da je povrijedio Poslovnik, pitajući ga odkud mu pravo tražiti da narod zna kako su glasovali njegovi zastupnici.

Poslovnik je napravljen da narod to ne zna, zašto bi on znao da Petar Škorić (HDZ) nije glasovao za obnovu stadiona Poljuda, zapitao se Bulj.

Nikada nećete biti beskorisni, uvijek možete poslužiti kao loš primjer, uzvratio je mostovcima jedan od prozivanih Ivan Šipić.

Miro Kovač pak predlaže da Sabor uvede nagradu za igrokaz, pa nagradi Bulja i Grmoju.

Kolega Kovač, znate što vas čeka – opomena, uz osmjeh mu je uzvratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.