Danas na Željezničkom kolodvoru (dalje od buke građevinskih strojeva kako je rekao Ivan Đerek), SDP Metković je održao konferenciji za medije na kojoj su ukratko predstavili svoju listu za Gradsko vijeće i program.

– Imao listu koja je sastavljena od sedam ženskih osoba koje su na prvih sedam mjesta naše liste, među njima su i tri nezavisne kandidatkinje koje su pristale biti dio SDP-ove priče na ove lokalne izbore u Metkoviću. Nositeljica naše liste je Dana Svaguša. – rekao je Ivan Đerek.

– Tražimo povjerenje naših građana da nakon provedenih izbora budemo u prilici činiti većinu u Gradskom vijeću kako bi mogli realizirati točke našega programa. Naš program se sastoji od više točaka. Prva je Metković kao pametan grad po uzoru na neke druge gradove u Hrvatskoj i mi za to imamo ljude i potencijal. Druga točka je Metković kao uključivi grad u kojem naglašavamo brigu o starijima i nemoćnima kojima želimo osigurati dnevne tople obroke u suradnji s udrugama, božićnice i uskrsnice za umirovljenike, iznajmljivanje socijalnog stana u Zagrebu za osobe ikoje su na liječenju, besplatan prijevoz na razini grada iz europskih sredstava, besplatne izvanškolske aktivnosti za učenike, te smanjiti cijene dječjih vrtića za 50 posto. Treća točka je Metković kao održivi grad: putem europskih fondova ćemo se zalagati za ugradnju solarnih panela na javne objekte. smanjit ćemo iznose računa za vodu po uzoru na Irsku bi cijena vode npr. do 100m³ bila besplatna. Mi smo progresivnijih stavova od onoga što sada vidimo, zato pozivamo sve one koji imaju ideje i potencijal da nam se pridruže. Molimo građane da izađu na izbore i da nam daju povjerenje, mi ih nećemo prevariti. – istakla je nositeljica liste Dana Svaguša.