Ovoga vikenda u Grožnjanu je održana MTB utrka XCO Izgubljena ovca 2018. koja se bodovala za MTB XCO kup Hrvatke i MTB XCO kup Slovenije. Po blatnjavoj i skliskoj stazi najmlađi članovi BK Metković Marko, Mara, Lara i Iva brusili su svoje vještine uz bok najboljim brdskim biciklistima iz Hrvatske, Slovenije, Italije…

Marko Talajić je unatoč 2 pada uspio doći do prvog mjesta u konkurenciji hrvatskih natjecatelja u kategoriji U11, dok je u ukupnom poretku utrke bio odličan deveti. Ovom pobjedom Marko je preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku hrvatskog kupa u svojoj kategoriji.

Lara Bokšić je osvojila prvo mjesto u konkurenciji hrvatskih natjecateljica u kategoriji U11w, dok je Mara Talajić bila druga. U ukupnom poretku utrke Lara i Mara bile su peta i šesta. Ovom pobjedom Lara je preuzela drugo mjesto u ukupnom poretku hrvatskog kupa u svojoj kategoriji, dok je Mara s prvim bodovima došla do petog mjesta.

Iva Dominiković je u kategoriji U9w zauzela četvrto mjesto u konkurenciji hrvatskih natjecatelja, a to mjesto drži i u ukupnom poretku hrvatskog kupa.

Slijedeća stanica i posljednje kolo hrvatskog kupa vozi se 6 listopada na otoku Braču.