Nakon 28 godina Gabela Polje ima mladomisnika! Don Jure Paponja je danas u crkvi Presvetoga Trojstva slavio s rodbinom, mještanima i prijateljima svoju mladu misu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nakon mise bio je svečani ručak za brojne uzvanike u Restoranu Lav u Gabeli. Kako je danas bilo u Gabela Polju, možete vidjeti u fotogaleriji koju je objavio njegov brat Ivan.

Don Juru je za svećenika zaredio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u u katedrali Gospe Velike 4. lipnja ove godine i imenovao župnim vikarom u Župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici te bolničkim kapelanom.

Jure je sin pok. Ilije i pok. Mile r. Galić, rođen je 24. siječnja 1992. u Metkoviću. Osnovnu školu završio je u Metkoviću, a srednju školu za hotelijersko turističkog komercijalistu u Dubrovniku. Teologiju je studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 4. travnja 2019. godine. Za đakona je zaređen 4. prosinca u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike po rukama apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječkog nadbiskupa koadjutora. Đakonski praktikum vršio je u župi sv. Ilara, Mlini.

Foto: Marin Veraja

OGLAS