U Facebook grupi Mame iz Metkovića i okolice postavljeno je pitanje tko vodi brigu o žutim kontejnerima za prikupljanje tekstila (odjeće, obuće…). Povod su vreće s odjećom pored kontejnera koji je postavljen uz ogradu Gradskog parka (kod Lučkoga mosta).

Raspitali smo se u komunalnom redarstvu i dobili smo odgovor da su kontejneri u vlasništvu tvrtke Tekstil Vlakno d.o.o. iz Podstrane (Split) koja se bavi prikupljanjem takvog otpada. Djelatnici te firme su trebali doći jučer i isprazniti navedeni kontejner.

Pokušali smo ih kontaktirati, ali bez uspjeha. Naime, oni kontejnere prazne kada ih netko nazove na broj 091 320 7 320. To redovito čine naši komunalni redari kada primijete da su kontejneri puni. Tako je bilo i ovaj put, međutim, iz nekog razloga radnici Tekstil Vlakna kasne s odvozom.

U gradu ima nekoliko kontejnera za tekstil (s obje strane kod Lučkog mosta, kod prostorija UOSI Prijatelj, kod Zgrade političkih stranaka i kod Platana). Iz komunalnog redarstva mole građane da u slučaju da je neki od njih pun, koriste one koji to nisu.

Foto: Mame Metkovića i okolice