Cirkus s dokapitalizacijom splitskog “Jadroplova”, provedenom, pa osporenom, nastavak je dobio kadrovskom smjenom: platili su brodarovi menadžeri.

Upravno vijeće državnog Centra za restrukturiranje i prodaju, prihvatilo je prijedlog ravnatelja Milana Plećaša za opoziv Branimira Kovačića, predsjednika “Jadroplovove Uprave, i Marija Radačića, člana Uprave splitske brodarske kompanije.

U dokumentu objavljenom na mrežnim stranicama CERP-a, stoji da Upravno vijeće zadužuje Centar da predloži Nadzornom odboru “Jadroplova” smjenu navedenih menadžera i da predloži imenovanje kap. Ivana Pavlovića iz Ploča za novog direktora splitske tvrtke.

Epilog je to priče o dokapitalizaciji i upisu novih dva milijuna tvrtkinih dionica najniže tražene cijene od 25 kuna. Javni poziv trajao je od 25. srpnja do 20. kolovoza, Uprava društva trebala je samostalno odlučiti koje ponude će prihvatiti, temeljem prethodne suglasnosti Nadzornog odbora i skupštinskih dokumenata. Menadžement je proveo natječajnu proceduru i odabrao 12 ponuda, koje su poslali investicijski fondovi, tvrtke i pojedinci.

Kap. Ivan Pavlović rođen je 1953. godine u Ljubuškim Studencima u Bosni i Hercegovini. Živi i radi u Pločama. Završio je Pomorski fakultet u Dubrovniku i kapetan je duge plovidbe. Bio je na čelu pločanske luke, a neko vrijeme i ministar pomorstva i veza u Vladi Republike Hrvatske.

Više na portalu Slobodna Dalmacija.