Da žena prijavi muža na natječaj za titulu najhrabrijeg tate, svakako je događaj za koji nisi spreman, kaže nam, ne krijući zadovoljstvo, Ivan Šiljeg (31), ponosan što je osvojio ovu laskavu titulu među rijetkima koji su bili nominirani od splitskog Kluba trudnica i dojilja, piše Slobodna Dalamcija.

Ivan, inače rođeni Metkovac, uzeo je porodiljni dopust i brinuo se o sinu Lovri od njegovog šestog mjeseca do navršene godine dana i taj zadatak odradio s čistom desetkom, kazala nam je njegova supruga Jelena, medicinska sestra na Onkologiji splitskog KBC-a.

Povjerila nam je i još jednu tajnu koju joj je otkrila njezina svekrva. Naime, Ivan je dok je bio mladić često govorio da će naći ženu koja će raditi i zarađivati za život, a on će ostati kod kuće i čuvati i odgajati djecu. Eto, ta mu se želja zasad donekle ispunila, kaže Jelena, a onda nas prepušta Ivanu da nam ispriča iz prve ruke svoje očinsko iskustvo.

Nismo imali izbora. U Splitu nemamo ni bake ni djedove ni s jedne strane, podstanari smo. Imao sam sreću da radim u HEP-u, gdje su mi bez ikakvog problema omogućili da uzmem porodiljni, što ne vjerujem da bi bilo moguće da sam radio u nekoj privatnoj tvrtki. Vjerojatno bi mi dali otkaz, iako mene za vrijeme porodiljnog plaća HZZO. Moji šefovi nisu imali ništa protiv, tako da sam se relaksirano posvetio djetetu. Osim toga, Jelenu su zvali s odjela da se vrati na posao. Dvije medicinske sestre ostale su trudne i otišle na trudničko bolovanje i jednostavno se morala vratiti, jer sestara nema dovoljno – objasnio nam je Ivan kako je došlo do njihove zajedničke odluke.

Više možete pročitati na portalu Slobodne Dalmacije.