Ovoga vikenda u Sesvetama se država Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje, juniore/ke i mlađe seniore/ke, na kojem je nastupa 66 klubova sa 394 natjecatelja. U kategoriji juniorke -59 kg Ema Galov iz KK Metković je osvojila srebro.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Karate klub Metković, pod vodstvom trenera Denisa Žderića, nastupa sa 4 natjecatelja u 7 kategorija. Troje kadeta KK Metković nastupilo je danas u višem uzrastu od svoga, u uzrastu juniora/ka.

Ema Galov je u kategoriji juniorke -59 kg, imala 22 natjecateljice, s tri pobjede Ema je ušla u finale gdje u borbi za zlato gubi sa tijesnih 1:2. Prvo kolo je bila slobodna, drugo kolo pobjeđuje 2:1, treće 5:4, četvrto kolo 4:3 i finale gubi 1:2. Ema je pokazala svoju kvalitetu, te je na putu do finala pobijedila i protivnicu koja ima dvije europske medalje.

U istoj kategoriji nastupila je i Katja Jerković, koja je sa dvije pobjede 5:2 i 1:0 dogurala do polufinala, ali gubi borbu za ulazak u finale 2:3. U drugoj repasažnoj borbi nije uspijela osvojiti broncu i plasirala se na 5. mjesto, jer karate ima dva treća i dva peta mjesta.

Danas je nastupio i Duje Mihaljević u juniorima -76 kg, njegov pobjednik iz drugog kola ulazi u finale, ali Duje je izgubio prvu borbu za broncu i osvojio je 7. mjesto.

Sutra četvero boraca KK Metković nastupa u kadetskom uzrastu.

Iz Karate kluba Metković se zahvaljuju Gradu Metkoviću, tvrtkama Sedra Consulting d.o.o Veliko Polje -Zagreb i Profili.hr Metković te roditeljima na pomoći oko odlaska na ovo prvenstvo.

OGLAS