Srednja škola Metković je uspješna, u partnerstvu s drugim europskim školama, u apliciranju na europske obrazovne programe kao što je Erasmus+.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tako od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u interdisciplinarnom Erasmus+ projektu “Water unites us” u strateškom partnerstvu sa školama iz Latvije, Grčke, Portugala, Italije i Turske. Riječ je o dvogodišnjem projektu za koji je  Srednjoj školi Metković odobreno 18 325 eura.

Erasmus+ program je Europske unije kojim se financiraju međunarodni projekti škola i institucija radi razmjene dobrih ideja te mobilnosti učenika i nastavnika. Agencija za mobilnost i programe Europske unije nadležna je za provođenje i financiranje programa.
Koordinator projekta u Srednjoj školi Metković profesor je engleskoga jezika i geografije Petar Nikolić, u suradnji s profesorima biologije, matematike, umjetnosti i književnosti, informatike, tjelesnog odgoja i kuharstva.

Učenici i njihovi profesori sudjelovat će u raznim projektnim aktivnostima kojima će istraživati geografske specifičnosti doline Neretve s naglaskom na hidrogeografiju, ekologiju, ali i turizam, gastronomiju i sport.

Nastavnici će putovati na dva transnacionalna sastanka u Latviju i Tursku, dok će zajedno s učenicima posjetiti Portugal, Italiju i Grčku gdje će sudjelovati u projektnim aktivnostima.

OGLAS