Međunarodno, 17. po redu natjecanje Biser mora – fish edition – Brač 2022. otvoreno je u petak, 8. travnja navečer, u Svpetrvs Resortu, u organizaciji Međunarodne udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Srednja škola Metković je i ove godine ostvarila odlične rezultate. U kategoriji JTI Petra Volarecić i Jelena Knežić su osvojili brončanu medalju, dok su Romano Veraja Luka Begić osvojili srebrnu.  U dvočlanoj kategoriji Nina Jarak je osvojila srebrnu medalju, a Petar Dominiković brončanu.

U sinkroniziranom posluživanju konobara Luka Dominiković i Jure Bukovac su osvojili srebrnu medalju.

Mentori kuharima su Mijo Ćelić, Dana Paponja i Vedran Perić, dok je konobarima Rade  Nikoletić.

Biser mora – fish edition je jedno od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe. Broj sudionika ove godine je došao do broja 500, od čega je preko 200 natjecatelja. Od jutra u subotu krenula su natjecanja 37 kuharskih timova iz 24 srednje ugostiteljske škole, ih Hrvatske, Crne Gore, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

Sudjelovalo je i šest timova Visokih ugostiteljskih škola. Natjecalo se u individualnim kuharskim kategorijama. Ove godine uvedena su i natjecanja učenika koji se školuju za konobare u kategoriji pripreme tartar bifteka te flambiranju slatkog jela. Budući barmeni su pokazali kako se snalaze u sinkroniziranom posluživanju, a dvočlani srednjoškolski timovi (kuhar i konobar) u kategoriji Chef’s table pripremali i posluživali menu od tri slijeda.

OGLAS