Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen je dodijeljena Erasmus akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a to joj omogućuje da se uključi u prekograničnu razmjenu i suradnju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je Erasmus tim škole izradio kvalitetan plan za provedbu aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije te povećava  kvalitetu početnog i trajnog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Što omogućava akreditacija?

Akreditacijom je škola dobila stalni izvor financiranja za nove mobilnosti, kao i stalnu potporu u razvoju vještina potrebnih za određeni posao na sadašnjem i budućem tržištu rada. Kroz mobilnost za učenike dodatno se  razvija interesa za struku jer odlaskom na stručnu praksu u škole ili tvrtke u inozemstvu učenici napreduju u vještinama strukovnog područja kroz spontanu i ugodnu suradnju s drugim učenicima i poslodavcima te tako mogu vidjeti kako će izgledati njihova profesionalna budućnost što je najbolja moguća priprema za izlazak na tržište rada u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Mobilnost nastavnika omogućuje razmjenu iskustava s kolegama u drugim državama što je izuzetno korisno s obzirom da se sadržaji struke u područjima poljoprivrede, weba i ekonomije  redovito mijenjaju u skladu s tehnološkim napretkom. Usporedba na međunarodnoj razini omogućuje usavršavanje nastavnih planova, metoda poučavanja i vrednovanja te služi i kao poticaj za cjeloživotno obrazovanje i napredovanje u zvanju.

Planirane aktivnosti mobilnosti tijekom sljedećih pet godina koristit će za razvoj i poboljšanje kvalitete samog učenja i poučavanja, ali i razvoj naše škole u pozitivnom smjeru.

OGLAS