Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima će od 6. do 9. svibnja biti u obilasku Dubrovačko-neretvanske županije gdje će se susresti s građanima, organizacijama civilnog društva te predstavnicima tijela javne vlasti.

Tijekom posjeta županiji, pravobraniteljica će posjetitiDubrovnik, Ston, Metković, Kulu Norinsku, Korčulu i Lastovo, kako bi se detaljnije upoznala s problemima građana na ovom području. Isto tako, svi građani koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava, ili da su diskriminirani, moći će kroz razgovor sa savjetnicima pravobraniteljice osobno iznijeti svoj problem i uložiti pritužbu na postupanje i rad pojedinih tijela obuhvaćenih nadležnošću pučke pravobraniteljice, odnosno državnih, županijskih, gradskih i općinskih tijela te pravnih osoba s javnim ovlastima, a uz njih, u slučajevima diskriminacije, i svih pravnih i fizičkih osoba.

Pritužbe građana primat će se 7. svibnja u Dubrovniku od 11 do 13 sati u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika (Pred dvorom 1) te u Metkoviću od 15 do 17 sati u Zgradi političkih stranaka, Kralja Zvonimira 20. Sljedećeg dana, 8. svibnja, građani će svoje pritužbe moći uložiti i na Korčuli (u Uredu gradskog kotara Stari grad na Trgu sv. Justine) i to od 12 do 14 sati.