Meteorolozi su najavili da Europljane ovog tjedna očekuje toplinski val s temperaturama do 40 stupnjeva Celzijevih u toplinskom valu neviđenom za lipanj koji će zahvatiti velik dio zapadne Europe, a čini se neće zaobići ni Hrvatsku, piše Hina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za područje Dubrovnika, odnosno u dolini Neretve mogućnost toplinskog vala je umjerena, a njegov mogući vrhunac očekuje se u srijedu kada će temperature zraka biti oko 36°C. Od utorka do petka bit će vrlo toplo, a za vikend se očekuju temperature nekoliko stupnjeva niže, oko 31°C.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u ponedjeljak je izdao upozorenje na toplinske valove koji bi u sve veće hrvatske gradove trebali zadesiti već u srijedu. Dok u ponedjeljak i utorak neće biti opasnosti od topline, u srijedu će toplinski val biti umjereno opasan. Stanovnici Zagreba, Splita, Rijeke, Karlovca, Gospića, Dubrovnik i Knina upozoravaju se da će u tim mjestima toplina biti umjereno opasna, dok u Osijeku od topline neće biti opasnosti.

Velika opasnost od topline u četvrtak će vladati u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci, dok će u ostalim spomenutim gradovima opasnost biti umjerena. Što se petka tiče, velika opasnost od topline prijetit će Splitu i Rijeci, dok će u ostatku države toplina biti umjereno opasna.

OGLAS