Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je u srijedu sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Doline Neretve te epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Razgovaralo se o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na tom području te prijedlogu epidemioloških mjera koje bi trebale pridonijeti njezinu poboljšanju. Čelnici jedinica lokalne samouprave s neretvanskog područja prihvatili su preporuku Zavoda za javno zdravstvo DNŽ za uvođenjem strožih epidemioloških mjera.

Stožer CZ RH stoga je, na prijedlog Stožera CZ DNŽ, donio Odluku kojom se epidemiološke mjere koje su na snazi na širem dubrovačkom području, od sutra, 25. ožujka, primjenjuju i na područje doline Neretve.

Podsjetimo, na snazi će biti sve odredbe koje su važile prije popuštanja mjera 1. ožujka te odredbe kojima je:

  • zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu,
  • na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva,
  • poslodavcima se preporučuje organizirati rad od kuće, odnosno u smjenama te uvesti klizno radno vrijeme gdje god je to moguće,
  • stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije naloženo je provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera.

Mjere će biti na snazi do 28. ožujka kada će Stožer CZ DNŽ ponovno razmotriti epidemiološku situaciju i predložiti jedinstvene mjere za područje cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst odluke od 26. veljače 2021 za šire dubrovačko područje možete pročitati OVDJE. One uključuju zabranu rada ugostiteljskih objekata (terasa, ali ne i i dostavu i isporuku hrane!) i treniranja u zatvorenim prostorima uz određene izuzetke (natjecatelji 1. i 2. ranga).

OGLAS