Završilo je 22. izdanje međunarodnog turnira Streetball Metković kojim je nakon više godina vraćena ulična košarka u Metković. Jučer su na gimnazijsko košarkaško igralište izašli seniori. Pobjednik ovoga dijela turnira je splitska ekipa Show time koja je nekada u Metkoviću nastupala pod nazivom Statisti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nastupilo je osam ekipa u dvije skupine. U polufinalu su se sastali Dangerous Meridian iz Podgorice i Magazinska klet iz Rame, pobjedu su odnijeli Crnogorci (21:15). Drugi polufinalni susret je bio sraz dviju splitskih ekipa Show timea i Splita (21:11).

Za utakmici za treće mjesto Magazinska klet je izgubila od Splita (16:21).

U finalu su se susreli Show time i Dangerous Meridian (21:14). Možemo reći da je presudilo iskustvo Duje Kaliterne, koji je proglašen igračem turnira, uz vrlo raspoloženog šutera Božidara Vrdoljaka, a ne smijemo ne spomenuti doprinos Duje Škare i Luke Radoša.

U tricama je pobijedio Darijo Obad, i to u pripetavanju s Ivanom Franom Stojićem, obojica su članovi metkovske ekipe Tune squad koja je igrala u četvrtfinalu sa Splitom (21:14). Obad je bio proglašen najboljim juniorom, a njegova ekipa Mr. Petrović je bila pobjednik juniorskog dijela turnira.

Na kraju možemo reći da je ovaj turnir bio pravo osvježenje, nadamo se da ćemo uličnu košarku gledati i sljedeće godine u Metkoviću. Tome će sigurno pomoći investicija u novu podlogu na košarkaškom igralištu koja se nakon godina igranja doslovno izlizala i zahtjeva novi sloj asfalta.

OGLAS