Sutra od 10 sati na igralištu Iza Vage bit će selekcijske nogometne utakmice za dječake od 10 do 16 godina koje organiziraju HNK Hajduk i NK Neretva, odnosno njihove nogometne akademije pod vodstvom Krešimira Gojuna i Ivana Matića.

Prema riječima Ivana Matića, sudjelovat će 90-tak djece iz 15 klubova od Konjica do Metkovića, odnosno istočne Hercegovine. U skladu s dogovorenom suradnjom dvaju klubova, cilj je da Neretva bude središte izvrsnosti za ovaj dio doline Neretve i Hercegovine gdje će se okupljati mladi nadareni nogometaši. Utakmice će voditi Hajdukovi treneri u suradnji s Neretvinim, a najbolji će biti pozivani na sljedeće turnire i kampove.

– Pozivam sve ljubitelje nogometa, djecu i odrasle, da dođu sutra ‘Iza Vage’ vidjeti ponajbolje, talentirane dječake iz našega okruženja. Mi želimo da naša nogometna akademija, koja u ovom trenutku ima više od 200 polaznika, bude središte u kojem će trenirati ponajbolji mladi nogometaši i da naš trenažni sustav bude etapa u njihovu sportskom razvoju, rekao nam je Matić.