Sutra počinjr najveća kampanja za prestanak pobačaja u našoj domovini koja će trajati od 25. rujna do 3. studenog i odvijat će se u 33 grada na 35 mjesta.

U Metkoviću ispred Doma zdravlja Metković molitveno bdjenje će biti od 13 do 19 sati. Priopćenje organizatora prenosimo u cijelosti:

“Djeca su osmijeh neba darovan zemlji!” (sv. Ivan Pavao II.)

I ove jeseni bit će molitveno bdijenje pod vodstvom Inicijative 40 dana za život.

Bilo bi lijepo da se uključite u molitvu i post za prestanak pobačaja u našoj Domovini i svijetu.
Pobačaj je uistinu „bijela kuga“ u našem narodu s kojom se trebamo kao kršćani boriti molitvom i postom a koji su temelj ove Inicijative.

Zato vas pozivamo pred Dom zdravlja u Metković da tijekom ovih dana odvojite bar sat vremena i pridonesete ovoj borbi za život.

Zašto molimo ispred Doma zdravlja? – Molimo jer su nam majke -trudnice posvjedočile, kako su u posljednjem trenutku odustale od pobačaja vidjevši da je netko tko ih i ne poznaje spreman moliti pred bolnicama, da ne učine pobačaj.
Imamo statistički podatak da je od 1978.g. , nakon što je zakonom dozvoljen pobačaj u Hrvatskoj pobačeno više od 900 000 djece. Ovo su samo službeni podaci koji su prijavljeni, a u stvarnosti i veći.

Molitvom, postom, osvješćivanjem lokalne zajednice u Hrvatskoj je u 5 godina spašeno 60 djece. Toliko je majki do sada prijavilo odustanak od pobačaja.

Inicijativa, osim što se molitvom i postom bori za život, ona brine o majkama i bebama, te im pruža materijalnu, duhovno i moralnu pomoć, jer nakon što odustanu od pobačaja nisu prihvaćeni od obitelji.

Molim vas da nam se priključite u razdoblju od 25.09. do 3.11.2019. ispred Rodilišta Doma zdravlja Metković, svaki dan u vremenu od 13 do 19 sati.

Dođite kad god možete, na mjestu bdijenja je raspored u koji se upišemo, tako da satnice budu popunjene. Kontakt telefon za sve informacije je na plakatu koji je na ulazu u Crkvu.

Bog vas blagoslovio i obilato nagradio za sve što činite za ove najmanje.