Prema dogovoru, koji bi se sutra trebao potvrditi dizanjem ruku podrške, predsjednik Sabora ostaje HDZ-ov Gordan Jandroković, koji je na toj funkciji od 2017. godine. Iz vladajuće kvote Željko Reiner bi ostao HDZ-ov potpredsjednik, te u ime partnera iz DP-a Ivan PenavaFurio Radin će biti potpredsjednik iz Kluba nacionalnih manjina, a još dva će predložiti oporba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U sljedećem sazivu Sabora X. izbornu jedinicu iz redova HDZ-a će zastupati Damir KrstičevićDalibor Milan, gradonačelnik Metkovića kao zamjena za Branka Bačića koji ostaje ministar i u narednoj vladi, zatim Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog umjesto župana Blaženka Bobana,  predsjednik lokalnog ogranka stranke Tomislav Šuta, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i bivši splitski poteštat Andro Krstulović Opara. Niti jedna žena iz ‘udarne’ izborne jedinice neće u saborske klupe.

Što se tiče koalicije Rijeke pravde, iz X. izborne jedinice će, podsjetimo, SDP-ovi Ranko OstojićIvana Marković i Mišo Krstičević te Centrova Viktorija Knežević kojoj je Ivica Puljak ustupio mjesto.

Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica su DP-ovi zastupnici, a Mostovi Božo Petrov i Ante Kujundžić.

Tako će u novom Sazivu sabora biti čak četiri Neretvanina, kada se Petrovu (Most), Milanu (HDZ) i Krstičeviću (SDP) pridoda i Nikola Grmoja (Most) koji je svoj mandat izborio u 6. izbornoj jedinici.

OGLAS