Luka Barišić, 18-godišnjak iz Metkovića, je kadetski prvak Hrvatske u powerliftingu na 9. Prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu koje se održalo 5. i 6.rujna 2020. u Zadru (Sukošanu).

Luka je na svom prvom natjecanju podigao 195 kilograma u čučnju, 130 kilograma u benču i 232.5 kilograma u deadliftu, ukupno u totalu 557.5 kilograma što ga je učinilo novim državnim prvakom i rekorderom u totalu u kategoriji kadeti do 105 kilograma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo je bio njegov nastup na Prvenstvu Hrvatske…

Luka Barišić, @lukabarisic41, je na svom prvom natjecanju podigao 195 kilograma u čučnju, 130 kilograma u benču i 232.5 kilograma u deadliftu, ukupno u totalu 557.5 kilograma što ga je učinilo novim državnim prvakom i rekorderom u totalu u kategoriji kadeti do 105 kilograma. Kakvo fantastično postignuće za prvo natjecanje. No, ovo je samo dio priče. Luka je za ovo natjecanje trebao skinuti 3 kilograma da upadne u kategoriju, radili smo water cut, ali problem je nastao u petak jer je Luka putovao iz Metkovića do Zadra autobusom i nije mogao piti vode koliko je trebao. Došao je u Zadar i imao je 90 minuta da popije preostalu vodu, ne baš malu količinu. Uspio je, te je prije dehidracije bio na 113.8 kilograma. Do spavanja je pao na 107.6 kilograma, a ujutro pred natjecanje se probudio sa 106.8 kilograma, dakle 1.8 kg previše. Mnogi bi tu odustali, ali ne i Luka. On je došao sat vremena prije vaganja ispred dvorane, obukao sve što je imao na sebe i krenuo trčati gore dolje niz ulicu. U 45 minuta je skinuo 1.3 kg, a preostalih pola kile smo napravili improviziranu saunu u Twingu. Luka je uspio upasti u kategoriju. Nakon toga je napravio odličan recovery s vodom, soli, medom i rižom te je na natječaju napravio 9/9, sve po planu, sve pogođeno u dlaku te je državni rekord tu. Zaslužio je respekt od svih nas iz kluba te od hrvatske powerlifting zajednice.#powerlifting #nabildanimozak #squat #benchpress #deadlift #ipf #hpls #fit #fitness #sport #strong #strongman #bodybuilding #upregnimokocijebljestavihsnova #nonducorduco #samojasisvismonasi #metkovic

Gepostet von Powerlifting klub Nabildani Mozak am Montag, 7. September 2020

– Kakvo fantastično postignuće za prvo natjecanje. No, ovo je samo dio priče. Luka je za ovo natjecanje trebao skinuti 3 kilograma da upadne u kategoriju, radili smo water cut, ali problem je nastao u petak jer je Luka putovao iz Metkovića do Zadra autobusom i nije mogao piti vode koliko je trebao. Došao je u Zadar i imao je 90 minuta da popije preostalu vodu, ne baš malu količinu. Uspio je, te je prije dehidracije bio na 113.8 kilograma. Do spavanja je pao na 107.6 kilograma, a ujutro pred natjecanje se probudio sa 106.8 kilograma, dakle 1.8 kg previše. Mnogi bi tu odustali, ali ne i Luka. On je došao sat vremena prije vaganja ispred dvorane, obukao sve što je imao na sebe i krenuo trčati gore dolje niz ulicu. U 45 minuta je skinuo 1.3 kg, a preostalih pola kile smo napravili improviziranu saunu u Twingu. Luka je uspio upasti u kategoriju. Nakon toga je napravio odličan recovery s vodom, soli, medom i rižom te je na natječaju napravio 9/9, sve po planu, sve pogođeno u dlaku te je državni rekord tu. Zaslužio je respekt od svih nas iz kluba te od hrvatske powerlifting zajednice. – objavili su iz Lukina Powerlifting kluba Nabildani mozak.

OGLAS