Na danas održanoj konferenciji za medije trener ŽNK Neretva Duško Mijoč, kapetanica Veronika Terzić i dokapetanica Jelena Kešina navijestili su početak priprema za nastavka sezone.

Trener Mijoč se ukratko osvrnuo na jesenski dio sezone koji je Neretva završila na petom mjestu s 11 bodova i jednom neodigranom utakmicom protiv Pregrade u Metkoviću koja je odgođena zbog loših vremenskih uvjeta. Ova će se utakmica odigrati 10. ožujka, a sezona će početi 17. ožujka. Mijoč je naglasio da je protekla sezona bila lošija od očekivanog posebno u realizaciji, a kao ponajbolju je istaknuo vrataricu Jelenu Kešinu. Razlog za to vidi u činjenici da se teško sve igračice okupljaju na treninzima i to zbog privatnih obaveza.

Ova sezona je poseban izazov za mnoge ekipe u 1. HNL za žene jer će ovoga puta iz nje ispasti čak tri ekipe. Zato je ovosezonski Neretvin cilj biti u vrhu ljestvice, na četvrtom ili petom mjestu. Nitko od cura nije najavio odlazak, a nastojat će dovesti pokoje pojačanje u prijelaznom razdoblju koje počinje 1. veljače.

Kapetanica Veronika Terzić je ukratko iznijela svoje viđenje protekle polusezone koja nije bila baš najbolja. Izrazila je nadu u bolje rezultate u proljetnom dijelu i ostanak u Prvoj ligi.

Dokapetanica i vratarka Jelena Kešina je naglasila da je za nju osobno ovo najbolja polusezona koju je do sada odigrala. Uspješne obrane, osobito jedanaesteraca, podigli su joj samopouzdanje što pozitivno utjecalo na cijelu ekipu. I ona je izrazila nadu u bolju Neretvinu igru u drugom dijelu prvenstva te završetak sezone na četvrtom mjestu koje jamči ostanak u ligi.

U pripremnom razdoblju treneru Mijoču će stručnu podršku pružiti Mate Borovac Peca. Neretva će odigrati nekoliko pripremnih utakmica na domaćem terenu, i to s mostarskom Eminom, zadarskim Donatom, nikšićkim Ekonomistom i s Breznicom iz Pljevlje.

Trener Mijoč se na kraju zahvalio svim sponzorima koji podupiru postojanje i rad ŽNK Neretva. Smatra da odnos HNS-a prema ženskom nogometu treba biti odgovorniji i sustavniji jer je status cura isključivo amaterski, bez značajnije financijske podrške koja bi im omogućila da se aktivnije bave nogometom. Stoga se zalaže za veći profesionalizam u ženskom nogometu.