Frontalna provedba reforme obrazovnoga sustava (Škola za život) kreće od jeseni 2019. godine u svim predmetima za učenike 1. i 5. razreda osnovne škole te u predmetima Biologiji, Kemiji i Fizici za učenike u 7. razredu osnovne škole što podrazumijeva uporabu novih udžbenika izrađenih prema novim predmetnim kurikulima.

Učenici i njihovi roditelju mogu na mrežnim stranicama metkovskih osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića pronaći izabrane udžbenike za sljedeću školsku godinu, a 3. srpnja če biti objavljeni i drugi obrazovni materijali (radne bilježnice, zbirke, atlasi i dr.).

Financiranje udžbenika i drugih obrazovnih materijala!

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda iz obveznih i izbornih predmeta bit će besplatni za sve učenike osnovnih škola, a nabavu tih udžbenika financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnog proračuna.

Dio udžbenika namijenjen za višegodišnje učenje iz 2., 3. i 4. razreda koji je u šk. g. 2018./2019. financirao Grad Metković, a koje su učenici bili dužni vratiti na kraju nastavne godine, iskorist će se za uporabu u novoj školskoj godini.

Drugi obrazovni materijali (radne bilježnice, zbirke, atlasi i dr.) od 1. do 8. razreda bit će također besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Dubrovačko-neretvanska županija, neće financirati kupnju likovnih mapa i radne kutije za tehničku kulturu, te su ih roditelji dužni sami kupiti.

Atlase za 5. razrede će financirati Županija.