Manisha, velika zaljubljenica u konje već neko vrijeme putuje pješke iz Švicarske prema jugoistoku Europe. Na svom putu traži ljude koje vole konje i životinje i kod njih odsjeda. Jutros je mlada Švicarka stigla u Metković, prolazeći niz Kladu, izazvala je pažnju prolaznika i vozača.

Zatekli smo je kod Platana. Namjera joj je iz Metkovića, preko GP Nova Sela gdje može proći sa životinjama, poći prema Međugorju pa dalje prema Albaniji.

– Zovem se Manisha Berger. Imam 27 godina, diplomirani sam dreser konja, posebno treniram djecu jahanju. Dolazim iz Lausanne, zapravo iz mjesta dvadesetak kilometara od toga bisera Švicarske. Kod nas je dresiranje konja vrlo popularan posao. Još od malena sam zavoljela konje. I to je moj život. Obećanje koje sam tim divnim stvorenjima, a i sebi dala da ću s njima obići Europu, evo sada ostvarujem. Tako sam 2. rujna prošle godine krenula na put pješice, bez da ih jašem. Odredila sam prvu rutu prema zemljama Balkana jer nikada tamo nisam bila, a čula sam i čitala o lijepoj prirodi, gostoljubivim ljudima i ono najvažnije kako se u tim državama ljudi lijepo odnose prema konjima. I evo nakon više od pet mjeseci stigoh sa svojim Tauom i kobilom Jameom i mojim psom vjernim švicarskim ovčarom Akuom ovdje u ovaj predivan kraj. Prošla sam sjevernu Italiju, pa Sloveniju, pa sjevernu Hrvatsku, Istru, Liku, evo sada sam u Dalmaciji nakon približno prijeđenih 1800 kilometara. Korone se ne plašim, zdravi su tu ljudi, veli nam simpatična Manisha, kazala je nedavno za Slobodnu Dalmaciju.