Don Damjan Raguž preminuo je tijekom noći, u 00:15 u SKB Mostar na Odjelu za anasteziju, reanimaciju i intezivno liječenje, potvrđeno je jutros za portal Bljesak.info.

– Tim liječnika je više od 24 sata pokušavao stabilizirati njegovo stanje, ali su ozljede bile preteške. Nažalost, ovu bitku nismo dobili, rekli su jutros u SKB Mostar.

Don Damjan je stradao preksinoć u prometnoj nesreći kod mostarske katedrale, gdje ga je udario motocikl. U nesreći je zadobio teške tjelesne povrede, dok je motociklist prošao sa lakšim povredama. Odmah nakon nesreće prebačen je u bolnicu i podvrgnut intezivnom liječenju, ali su ozlijede bile preteške.

Jutros su se emotivnim porukama od njega opraštali brojni vjernici i njegove kolege svećenici.

– Noćas je preminuo svećenik Trebinjsko markanske biskupije Don Damjan Raguž. “Boga voli, Bogu se moli”, često je govorio Don Damjan. Hvala mu za sve i neka mu dobri Isus udjeli vječni mir u Raju. Pokoj vječni, samo je jedna od brojnih poruka na društvenim mrežama, piše Pogled.ba.

Don Damjan je u Mostar došao prije mjesec dana nakon što je boravio devet godina na župi na Rotimlji. Dolazak u Mostar nije značio i definitivni odlazak u mirovinu jer je još bio aktivan na brojnim projektima. Nažalost, prometna nesreća je sve to prekinula.