Vikend za nama prošao je u znaku stabilnog i natprosječno toplog vremena. Tako su najviše dnevne temperature u nedjelju dosezale toplih 17 stupnjeva Celzijusa. Slično će biti i sljedeća dva dana, a onda će se sinoptička situacija nad našim dijelom Europe polako, ali sigurno početi mijenjati, piše Dalmacija danas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Vjetar će većinom biti slab, krajem dana na moru slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2°C ponegdje u Dalmatinskoj zagori do 10°C ponegdje iz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Pretežno sunčano bit će u utorak, navečer umjereno naoblačenje. Puhat će slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od -1°C ponegdje u Dalmatinskoj zagori do 10°C ponegdje iz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Umjereno do znatno oblačno bit će tijekom srijede. Samo ponegdje će biti vrlo slabe i prolazne kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Jutarnje temperature zraka u umjerenom porastu, najviše dnevne neće se bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane.

Četvrtak donosi umjereno do znatno oblačno vrijeme. Iako će u većini predjela biti suho, lokalno može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Bit će još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C.

Petak će biti umjereno do znatno oblačan i u većini predjela suh. Ipak, tu i tamo može biti pokoje kišne kapi. Jugo će pojačati pa će biti pojačano, navečer i jako s vrlo jakim udarima. Toplo za dio godine, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Subota će biti pretežno oblačna. Iako će veći dio dana biti suh, kasno navečer ponegdje će biti umjerene kiše. Puhat će vrlo jako jugo s olujnim udarima koje će donijeti probleme u prometu morem. Jutro još toplije, danju većinom od 13 do 18°C.

Nedjelja će biti najnestabilniji dan tjedna. Bit će oblačno uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu. Mjestimice će pati preko 30 litara kiše po metru kvadratnome. Puhat će jugo do vrlo jako, na moru će biti udara preko 100 km/h. Bit će toplo za dio godine.

Vrlo kišno će biti i u ponedjeljak, a jugo će početi slabiti.

Piše: Rade Popadić / Dalmacija danas

OGLAS