Tri od pet trećeligaša s hrvatskog juga doživjelo je promjenu na klupi nakon 8. kola. Mario Svaguša je napustio klupu BŠK Zmaj nakon 1:0 poraza kod kuće od Uranie, a koji se nadovezao na 6:0 potop u Unešiću od Zagore.  Novi trener Zmaja iz Blata je Marko Jurić koji je igračku karijeru završio u Zagori, a prethodno je igrao i za Slaven Belupo, Istru, Široki i Split. Trenersku karijeru započeo je u Zagori, a zatim je radio u Kini, među ostalim bio je izbornik U-13 i U-14 reprezentacije Kine.

Marin Oršulić nije više trener Neretvanca nakon što ga je u Pločama domaćin nadigrao sa 4:0. Loši rezultati su presudili. BŠK Zmaj je kod kuće izgubio već osam bodova. Neretvanac je jedini bez pobjede ove sezone. Tako je to – nema rezultata – tko je kriv? Oršulić je Neretvanca preuzeo ovo ljeto. Zaključio igračku karijeru, igrao između ostalih za Zagreb, Khazar, Zadar, CSKA Sofiju, Tromso, Omoniju i Seongnam (ima više od 100 nastupa u Prvoj HNL), a počeo trenersku. U nedjelju na Podvornicus tiže kliški Uskok, tko će voditi Plavu makinju, ostaje nam vidjeti.

I dok su promjene na klupi BŠK Zmaj i Neretvanca možda očekivane, iznenađenje je odlazak s klupe Jadran LP Gorana Prolete. Međutim, oglasio se pločanski klub. Nisu razlog loši rezultati. Proleta je otišao na osobni zahtjev. Pločani hvale Proletu. Ističu kako je stigao u pauzi prvenstva sezone 2016./17. te tada spasio klub od ispadanja.