Devetnaest natjecatelja Karate kluba Metković, od mlađih učenika do juniora, s trenerom Denisom Žderićem nastupilo je u 2. kolu Karate lige Hercegovina i osvojilo ukupno 12 medalja: 4 zlata, 2 srebra i 6 bronci.

Karate klubu Metković je velika čast nastupiti na bilo kojem turniru u Hercegovini, jer se tamo stvaraju najbolji karate borci u Hrvata, pa u zadnje vrijeme i prvaci svijeta. Ova liga nije jaka brojem, koliko kvalitetom natjecatelja u borbama, što ih motivira da budu sudionici iste, ističu u Klubu.

U borbama zlata su osvojili Ante Leontić, Nera Grljušić, Katje Jerković i Laura Ćulum. Srebrenim medaljama su nagrađeni Duje Mihaljević i Lura Bebić, a broncu su uzeli Duje Žderić, Petar Medak, Anja Pokrajac, Ema Galov, Lucija Utovac i Petar Borovac. Natjecanje je bilo bez repasaža, pa se do medalje dolazilo samo pobjedama do polufinala i finala.

U katama su nastupili Roro Perak, Luca Maslać i Ssara Marević, a u borbama Josip Obradović i Lina Šutić. Bili su blizu osvajanja medalje, ali ovaj put su se morali zadovoljiti 5. i 7. mjestima.

U Klubu mogu biti zadovoljni uspjehom svojim članova. Za 15 dana je pred njima veliki ispit na Ilidža Openu na kojem je prošle godine iz 11 zemalja nastupilo 1270 natjecatelja iz 165  klubova. Očekuje se uspjeh kao i pošle godine kad su Metkovci uzeli 4 zlata, 1 srebro i 2 bronce.