Svjetski dan braka, koji se obilježavao u nedjelju 10. veljače, svečano je proslavljen u župi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću.

Za ovaj dan bračni parovi su se pripremali kroz cijeli tjedan koji je bio posvećen njima. Župna crkva ispunila se sa 35 bračnih parova, kako mlađih, tako i starijih. Mnogi od njih bili su okruženi svojom djecom, a oni najmanji su pjesmom obogatili ovaj događaj.

U propovijedi župnik don Davor Bilandžić između ostalog je rekao: “Vjerujem da u ovim trenucima vraćate film svoga života i da ovaj dan u vašim mislima i osjećajima ima posebnu težinu. Kada razmišljate o godinama vašeg zajedničkog života vjerujem da možete reći hvala”. Naglasio je kako je ovo dan na kojem trebaju zahvaljivati, ali i dan o kojem trebaju razmišljati.

Posebno dirljiv bio je trenutak kada su supružnici, držeći zajedno upaljenu svijeću, primili blagoslov i prisjetili se svojih bračnih zavjeta koja su dali jedno drugome na dan vjenčanja. Mnogi od njih u zagrljaju su držali svoju djecu, koja su ih sa zanimanjem promatrala. Ovaj svečani trenutak završio je blagoslovom. Bračni parovi za uspomenu primili su “Hvalospjev ljubavi” u obliku pergamene kao podsjetnik što je prava ljubav i kakva bi ona trebala biti.

Nakon sv. mise zajedničko druženje nastavilo se u dvorani Pastoralnog centra.

Foto i tekst: smn.hr