Ogranka Matice Hrvatske Metković već tradicionalno povodom Blagdana sv. Ilije i Dana Grada Metkovića u Galeriji GKS-a priređuje izložbu. Večeras je tako otvorena izložba slika autora Ivana Peraka.

Uz autora o izložbi, a izloženo je 15 slika većih formata nastalih kombiniranom tehnikom na platnu, govorili su predsjednik Ogranka Božidar Lovrić i Zorana Vekić, a otvorio ju je gradonačelnik Dalibor Milan. Izložba će biti otvorena je do 1. kolovoza.

Riječ je o slikama iz ciklusa ‘Zemlja’, pri čemu je asocijacija više dalmatinska zemlja, krš i stijene. Prvi put sam u Metkoviću izlagao 2009. godine, sa izložbom ‘Brodovi’ koja je prikazivala neki stari zaboravljeni Mediteran. Upravo se ciklus slika s današnje izložbe nadovezuje na taj ciklus, kazao je Perak.

Ivan Perak rođen je 1983. godine u Dubrovniku. Diplomirao je slikarstvo 2007. godine u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru. Završio je poslijediplomski studij Ars Sacra na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru 2009. godine pod stručnim vodstvom profesora Ante Kajinića. Sudjelovao je na brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama te je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnik. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.