Ovo nije slučajno da u isto vrijeme gori u dva posebna ornitološka rezervata u dolini Neretve, Prud i Podgrede. Već je svakome jasno da se radi o namjernom izazivanju požara što spada kazneno djelo. Kako je riječ o nepristupačnom terenu, u njihovo gašenje se danas popodne uključila tri kanadera.

Premda smo prvo mislili da je požar u rezervatu Prud je povezan s požarom koji je počeo u nedjelju kod Gabela Polja, u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ, koja upravlja zaštićenim dijelovima prirode navedenog područja, nas uvjeravaju da su odvojeni. To su potkrijepili snimkom nadzorne kamera s Babine gomile koje su umrežene u vatrogasni operativni centar u JVP Metković i Dubrovnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovaj u Podgredama je buknuo danas, zbog čega je dok ovo pišemo aktiviran i drugi kanader.

Dok se ne počnu sankcionirati oni koji ovo čine, ovakvi požari će i dalje biti kasnoljetna ili jesenska rekreacija za pojednice, a za širu javnost beznačajna stvar koja se događa tamo u nekom blatu. Nažalost, lokalno stanovništvo na ovo značajnije reagira tek onda kada neugodan miris s požarišta uđe u njihove domove.

OGLAS