Večeras je u ispunjenoj dvorani Gradske knjižnice Metković bilo predstavljanje knjige Glasne misli autora Vatroslava Vugdelije.

Zbirka je to sastavljena od 55 tekstova, kolumni koje je Vugdelija izgovorio putem etera Radija Delta od 2008. godine i objavljivao na istoimenom internetskom portalu. Stoga je o počecima suradnje govorio direktor radijske postaje Mario Kežić.

Autor piše o temama iz svakodnevnog života, analizira ljude, obitelj, društvo, Crkvu, politiku, sport ali i egzistencijalne i eshatološke teme. Sve promatra otvorenih očiju i dobronamjerno te iz svog bogatog životnog iskustva slušatelju i čitatelju na jasan i duhovit način upućuje poruke tolerancije, ljubavi i mira, o autoru i knjizi kazao je urednik don Josip Dukić, profesor povijesti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i predsjednik Kulturnog društva Trilj koje je izdavač.

Sam autor se zahvalio mnogima koji su tijekom ovih dvanaest godina u kojima je nastalo preko 350 radijskih emisija bili uz njega i s kojima je surađivao, od obitelji do suradnika na Radiju Delta. Zahvalio se i prof. Ines Vukoja koja je lektorirala tekst i prof. Ante Leki koji je autor naslovnice.

Večer je pjesmom obogatio Branko Medak, a predstavljanje je moderirala ravnateljica Gradske knjižnice Vesna Vidović. Prihod od večerašnje prodaje knjiga namijenjen je u humanitarne svrhe.