Sinoć, 22. rujna u GKS-u je otvorena 9. Hrvatske transplantacijske škole u organizaciji Hrvatskoga društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora, i trajat će do nedjelje, 25. rujna.

Okupljenima su se obratili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ravnatelj Doma zdravlja Metković Vjekoslav Čuvalo te članovi organizacijskoga i stručnoga odbora dr. Ivan Bubić te Metkovac dr. Mario Ilić, ugledni internist i nefrolog, ujedno i najzaslužniji što se Hrvatska transplantacijska škola održava upravo u Metkoviću, prenosi metkovic.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako je istaknuto na otvorenju Škole, Hrvatska transplantacijska medicina pokazuje izvrsne rezultate na europskoj i svjetskoj razini prema broju transplantiranih organa i uspješnih transplantacija te ekspalntiranih organa na 106  stanovnika.

Tema ovogodišnje škole su Novosti u transplantaciji, a obuhvatit će sve aspekte liječenja transplantiranih bolesnika te prezentirati najnovija dostignuća i preporuke za svakodnevni rad. Škola je okupila stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji se u svojem svakodnevnom radu susreću s bolesnicima koji se pripremaju za transplantaciju bubrega ili imaju presađeni bubreg, specijalizante i specijaliste nefrologije, urologije, pedijatrije, anesteziologija i intenzivne medicine. U sklopu programa održat će se različita predavanja na temu transplantacije bubrega te prikazati primjeri liječenja pacijenata.

OGLAS