Županijski stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke prema kojima je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutačno regstrirano 24 oboljelih od korona virusa.

Stigli su nalazi 15 uzoraka poslanih na analizu u Zagreb i potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Općoj bolnici Dubrovnik i dalje je hospitalizirano sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, a ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima klinička slika je blaga.

–  U posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjera samoizolacije. Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje. S obzirom na interes javnosti napominjemo kako se dezinfekcija Zračne luke Dubrovnik obavlja redovito, a tijekom ovog mjeseca dodatnu dezinfekciju obavljaju tvrtka Sanitat i veterinarska stanica Branko Široki. Napominjemo kako je policija intenzivirala provjere pridržavanja mjera samoizolacije od vrata do vrata. Kazne za prekršitelje kreću se do 120 tisuća kuna – navode iz Stožera.

Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali su telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć, a kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.