Povodom Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice neumske župe Gospe od Zdravlja, u Neumu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica, koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Vinko Sentić, održana je u petak 23. kolovoza 2019. u dvorani Grand hotela Neum. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca na Spomen Obilježju za sve nestale,umrle i poginule branitelje s područja Općine i misno slavlje.

Sjednici su nazočili predsjedatelj Doma naroda parlamenta Federacije BiH  Tomislav Martinović, bh. zastupnica Darijana Filipović, saborski zastupnici Željko Raguž i Branko Bačić, zamjenik ministara vanjskih poslova BiH Josip Brkić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić,  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda, ministar branitelja u Vladi HNŽ-a Oliver Soldo te gradonačelnici i načelnici prijateljskih gradova i općina.

Prigodno izvješće povodom Dana općine Neum iznio je načelnik Neuma Živko Matuško. Načelnik Matuško je u svom izvješću iznio sve kulturne manifestacije koje podupire općina Neum, uspjehe neumskih športskih klubova, te razvojne i gospodarske projekte koji su obilježili proteklo razdoblje. Jedan od većih projekata s kojim se uskoro kreće u realizaciju je izgradnja nove zgrade Općine i vaterpolskog igrališta u Neumu.

Svečanost obilježavanja Dana općine i blagdana Gospe od Zdravlja s nekoliko glazbenih točaka upotpunili su Marin Previšić i članovi HKUD Lindžo Neum. Nakon završetka sjednice nastavljeno je zajedničko druženje uz svečanu večeru.

Više o ovome možete pročitati na službenoj stranici Općine Neum.