U subotu, 8. lipnja po prvi put u Opuzenu je održan Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji se ove godine održava u 15 hrvatskih gradova pod geslom Glas rođenih za život nerođenih!.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Okupljanje je počelo u 9 sati na Trgu kralja Tomislava, a potom je uslijedio mimohod preko Staroga mosta, brane, pored Gradskog parka i tržnice do Pjace.

Za nerođene, njihove majke i obitelji, hodali su i stari i mladi, obitelji s djecom, svećenici i redovnice. Na kraju je bio prigodni program na opuzenskoj Pjaci.

Ana Postrimovski, koordinatorica Hoda za život u Opuzenu, naglasila je: „Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga.“

Danas smo u Opuzenu mogli čuti i dojmljivo svjedočanstvo Božane Ajduk, majke šestorice sinova i dvije kćeri, koja je svoju zajednicu učinila bogatijom za osam novih članova društva. Tih osam članova svojim će radom i životom doprinositi društvu i graditi svijet svaki na sebi svojstven način.

„Život mora biti pravo svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti. Birajući smrt, a negirajući život, uništavamo sami sebe i svoju budućnost jer tim smo izborom vlastitu zajednicu ili društvo uskratili za život novog liječnika, poštenog poljoprivrednika, učitelja, poštenog trgovca, objektivnog novinara…“, istaknula je Ajduk.

Evo što je fotoaparatom zabilježio Jure Zovko…

OGLAS