Pred Božićne blagdane učenici i učitelji naše škole u sklopu projekta Od tebe sve kreće – otpad ili smeće izložili su u holu škole ukrase koji su nastali korištenjem materijala pronađenih u prirodi (češeri, grane i sl.) ili od materijala koji su mogli postati smeće (stari CD-ovi, čepovi, štipaljke, limenke, stare kutije, salvete…).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kroz provedbu ove aktivnosti u sklopu projekta učenici uče da svojim djelovanjem mogu smanjiti količinu smeća i da se neki predmet može koristiti više puta da ne postane smeće. Izložba je također i prodajnog karaktera, a uključivanjem u humanitarnu akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma pomažemo pri kupnji skupocjenih lijekova za oboljele.

Projekt Od tebe sve kreće – otpad ili smeće, koji je započeo s provedbom prošle školske godine, obuhvaća niz aktivnosti kojima je cilj prepoznavanje očuvanja okoliša. U realizaciji projekta sudjeluju učitelji Antonela Markotić (Posebni razredni odjel), Anđelka Medak (INA – Likovna skupina), Nataša Jakišić (INA –  Domaćinstvo) i Tomislav Tomić (INA – Novinarsko-literarna skupina) sa svojim učenicima. U sklopu projekta do sada je napravljen centralni pano u holu škole za Dan močvara, svi djelatnici škole i učenici prikupljaju plastične čepove čijom se prodajom prikupljaju novčana sredstva za skupe lijekove djeci oboljeloj od leukemije i limfoma, a projekt se uz aktualnu Božićnu izložbu nastavlja do kraja školske godine kroz još zanimljivih aktivnosti kojima ćemo vas uveseljavati i u narednom periodu.

OGLAS