U idućoj godini očekujemo puštanje u rad novog suvremenog ulaznog terminala u Luku Ploče koji će omogućiti brži i jednostavniji promet motornih vozila i osoba koje posluju preko naše luke. Novi terminal je opremljen sa svim potrebnim sadržajima koji su uobičajeni u modernim svjetskim lukama. Puštanje u rad ovog terminala očekujemo u ožujku 2019. – izjavio je to na nedavno održanom domjenku u Luci Ploče ravnatelj Lučke uprave Ploče Tomislav Batur, prenosi Ploče Online.

Na ovaj način će se povezati sve značajne poslovne čimbenike lučkog poslovanja jer će na jednom mjestu biti smješteni svi subjekti uključeni u poslovni proces: Lučka uprava Ploče, špediteri, kontrolne kuće, policija, carina itd.

Za Ulazni terminal predviđena je i vrhunska tehnološka opremljenost, u skladu s potrebama najznačajnijih europskih poslovnih subjekata i zahtjevima neophodnih za uspostavu Šengenskog režima u lukama od osobitoga (međunarodnog) gospodarskog interesa. Vrijednost same gradnje iznosila je preko 85 milijuna kuna.