Za tjedan dana počet će proljetni dio sezone 1. HRL jug. U 12. kolu RK Metković Mehanika susrest će se u Crikvenici s RK Mornarom koji je trenutno 6. na tablici s 12 bodova. Metković je 5. s dva boda više.

Jučer su u Metkovci na svom parketu odigrali posljednju pripremnu utakmica s RA Čapljina koja je završila rezultatom 34:30 za Metković.

Uz standardno dobrog Marka Buntića koji je postigao 9 pogodaka, priliku je dobio i odlično iskoristio mladi Bruno Bošković na poziciji srednji-lijevi vanjski. On je postigao 6 pogodaka te je bio vrlo dobar u svim fazama igre. Antonio Cvitanović je postigao 5, a Jure Kozina četiri pogotka.

Iz jučerašnje utakmice je vidljivo da se igra Metkovića popravlja i da je forma u uzlaznoj putanji. Isto tako vidljivo je da su skoni činiti previše tehničkih grešaka koje ne doprinose mirnoj kontroli igre. Vjerojatno je riječ o umoru i pomanjkanju koncentracije u posljednjim minutama utakmice koja je završila 34:30. Međutim, u 1. HRL protivnici će kvalitetniji i takvi padovi u igri mogli bi ih skupo koštati.