Na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite u 11 sati ispred OB Dubrovnik župan Nikola Dobroslavić je izvijestio da nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Upućena su do sada 154 uzorka od koji su 22 bila pozitivna. Tijekom se očekuju rezultati za još 15 uzoraka. U karanteni su 4 osobe, izvijestio je načelnik Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, zamjenik župana Joško Cebalo koji je zahvalio građanima na poštivanju uputa i mjera zaštite.

Ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić je izjavio da je stanje u bolnici nepromijenjeno. – Pacijenti su stabilni, a imamo dvije ljudi koji su hospitalizirani pod sumnjom. Naš djelatnik OB Dubrovnik je zaražen, a određeni su 12 liječnika i 21 medicinska sestra u samoizolaciju. Nikome nije dokazan koronavirus – pojasnio je Bekić. Pozvao je građane da bez velike potrebe ne dolaze u bolnicu.

Nema teže bolesnih koji bi trebali biti na respiratoru. Za sada nema jače raširenosti bolesti među stanovništvom u Županiji. Potrebno je držati se mjera zaštite, osobito ne dozvoliti grupiranja ljudi, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije Mato Lakić.

Tranzitni režim kroz područje Neuma je nepromijenjen, ovu odluku su jučer potvrdile i nadležne vlasti BiH, izjavio je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.