Izvršni odbor Hrvatskog školskog sportskog saveza  na završnicu Državnog prvenstva u rukometu pozvao je najuspješnije ekipe učenika  koji su na županijskoj razini osvojile 1. mjesto. Kao prvaci Dubrovačko –neretvanske županije od 25.  do 27. travnja 2022. godine u Poreču na Državnom prvenstvu, između 24 ekipe dječaka iz cijele Hrvatske,  nastupili su pod vodstvom uč. tjelesne i zdravstvene kulture Katice Vištice učenici OŠ Stjepana Radića, članovi Školskog sportskog društva „Predolac“ i osvojili 2. mjesto.

Naši su učenici nastupili u sastavu: Lovro LovrićDomagoj MaslaćNikola PrceJure RomićRobert SliškovićPetar VatovićMarko VekićMihovil VidovićMatej VladimirDuje ĆerlekKarlo Vrnoga i Kristijan Kozina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvoga dan natjecanja naši su učenici u skupini G odmjerili snage s vršnjacima iz ŠSD Matija Gubec iz Gornje Stubice i upisali prvu pobjedu s uvjerljivim rezultatom 32:11. Četvrtfinale naši su odigrali s ŠSD Vidikovac iz Pule i upisali drugu pobjedu nakon odigrane utakmice s rezultatom 18:15. Suparnik u polufinalu bila je zagrebačka ekipa iz ŠSD Nove Kruge koja je poražena s 11:8.

Finale Državnoga prvenstava naši su učenici odigrali s učenicima ŠSD Velebit iz Gospića koji su u napetoj i uzbudljivoj utakmici ipak bili malo bolji i konačni je rezultat bio 15:12 u korist Gospićana.

Školski šport je izvrsna baza za prepoznavanje hrvatskih športskih talenata i darovitih učenika, a naši su učenici dokazali da je njihovo mjesto među najboljima u državi.

U nedjelju, u kasnim večernjim satima, roditelji i obitelji naših učenika pripremili su doček s bakljama u Sportskoj ulici i time pokazali da, uz trenere, roditeljska briga i podrška mladim sportašima daje dodatni vjetar u leđa. (Doček mladih rukometaša pogledajte OVDJE)

OGLAS