Erasmus nas je odveo na Reunion, francuski departman u Indijskom oceanu. Učenici naše škole Bojan Kozina, Ivan Šprlje i Ivan Putica sudjeluju na Erasmusu na Reunionu, francuskom departmanu u Indijskom oceanu u okviru Erasmus+ projekta smARTecology, objavila je Srednja škola Metković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mobilnost se održava od 16. do 25. rujna. Prvi dan mobilnosti učenici su sudjelovali u ice breaking aktivnostima, upoznavanju Saint Denisa u kojem se obilježio Dan kulture te su svi muzeji u gradu bili besplatni za posjetitelje.

Drugi dan mobilnosti učenici su se upoznali s obrazovnim sustavom, školom domaćinom Lycee Bellepierre te su prezentirani i učenički radovi o temi mobilnosti – bioraznolikost te zbrinjavanje hrane. Ivan Putica i Bojan Kozina predstavili su bioraznolikost Doline Neretve te svoje osobne primjere u zbrinjavanju hrane. U nacionalnom parku Reunion organizirana je edukacija o bioraznolikosti i geološkoj prošlosti Reuniona.

Treći dan mobilnosti učenici su sudjelovali na edukaciji o bioraznolikosti Indijskog oceana u mjestu Saint-Gilles-Les Bains te su sudjelovali i na aktivnosti promatranja kitova i dupina.

Četvrti dan mobilnosti učenici su sudjelovali na terenskoj nastavi u unutrašnjosti otoka Reunion na cjelodnevnom obilasku planinarskih staza uz predavanja i stručno vodstvo koje ih je dovelo do izoliranog sela La Nouvelle do kojeg namirnice dolaze helikopterom.

Projekt SmARTecology sufinancira Europska unija iz programa #Erasmus+ a u školi ga provodimo u partnerstvu sa školama iz Njemačke, Islanda, Reuniona i Španjolske.

Mentori učenicima na mobilnosti su profesor Petar Nikolić i profesor Ivan Đerek.

OGLAS