Djelatnik MORH-a uhićen je prije 10-ak dana na odmorištu Dusina (A1), a tereti ga se kako je prevozio migranta, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema neslužbenim informacijama, na očevidu je bila prisutna i vojna policija. Događaj su potvrdili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o strancima. Dana 19. veljače 2024. na odmorištu Dusina na autocesti A1 policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao navedeni 30-godišnjak, a kao putnik u vozilu se nalazio državljanin Kosova za kojega je utvrđena sumnja da je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku te se prema njemu proveo postupak sukladno Zakonu o strancima”, odgovorili su iz policije.

Kako stoji u njihovom odgovoru, protiv 30-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog  iz čl. 53. Zakona o strancima nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

OGLAS