Nakon Sofije, Bugarska, od 4 do 8. srpnja 2018. natjecatelji Karate kluba Metković sudjelovali su u Umagu na II kolu WKF Youth league, koja se održava ove godine u Bugarskoj, Hrvatskoj, Meksiku i Italiji.

Riječ je o Svjetskoj ligi za mlade od 12 do 17 godina i Svjetskom karate kupu za najmlađe od 10 do 11 godina.

Na ovom natjecanju nastupile su 74 zemlje sa 3214 natjecatelja. U svakoj kategoriji je u prosjeku 70 vrhunskih natjecatelja, zbog čega su se kategorije odvijale na 4 borilišta. Šest natjecatelja iz Karate klub Metković nastupilo je reprezentaciju Hrvatske, nažalost bez rezultata.

Ema Vidović je prvo kolo pobijedila reprezentativku Južno Afričke Republike sa 4:0, da bi u drugom kolu izgubila od Norvežanke koja je ušla u finale te osvojila zlatnu medalju i povukla Emu Vidović u repasaž, ali Ema nije nastupila zbog povrede.

Laura Ćulum je prvo kolo pobijedila reprezentativku Indije sudačkom odlukom 5:0, ali drugo kolo gubi od Slovakinje 4:3 dok je Petar Borovac prvo kolo prošao natjecatelja iz Indije, da bi u drugom kolu izgubio od reprezentativca Njemačke. Lucija Utovac, Ante Krstičević i Iva Vučić natjecanje su završili u prvom kolu.

– Treba uzeti u obzir da je većina zemalja dovela najbolje natjecatelje koji redovito nastupaju na kontinetalnim i svjetskim natjecanjima i koji vježbaju u najboljim svjetskim kampovima. Karate klub Metković zbog ograničenog proračuna nastupa samo na našim turnirima i u susjednim zemljama, pa se time i ne može napraviti bolji uspjeh od dosadašnjeg, a to su dva srebra i bronca sa Balkanskog prvenstva. Uspjeh na ovakvim natjecanjima mogu napraviti samo izvrsni natjecatelji iza kojih stoje financijski jaki klubovi, rekao je trener Denis Žderić.

Natjecatelji kluba u srpnju odlaze na kratki odmor, nakon čega odmah počinju pripreme kadeta, juniora i mlađih seniora za nadolazeće kontrolne turnire za Prvenstva Dalmacije i države.