Danas smo ušli u sedmi dan u kojem puše jugo, a ne samo to, jugo je svaki od posljednjih sedam dana imalo olujne udare. Ne samo to, jugo će biti još jače popodne, a navečer nas očekuje prolazak hladne fronte s prolaznim grmljavinskim pljuskovima, objavila je Dalmacija danas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas će veći dio dana biti djelomično sunčano i suho. U ranim popodnevnim satima hladna fronta zahvatit će sjeverni Jadran, donoseći kišu, pljuskove i grmljavinu, okretanje juga na zapadne smjerove, osjetno osvježenje, ali i potpuno čišćenje atmosfere od pustinjskog pijeska. Fronta će zahvatiti Dalmaciju u večernjim satima. Prolazak fronte, odnosno kiša ili pljuskovi s grmljavinom trajat će kratko, ponegdje manje od sat vremena, a u većini predjela past će 5 do 30 litara oborine po metru kvadratnome. Navečer nakratko može biti snijega na Dinari i Kamešnici iznad 1500 metara, a na moru će zapuhati prvo lebić, potom i pulenat. Minimalne jutarnje temperature od 11 do 18°C, najviše dnevne od 17 do 23°C. Navečer osjetno svježije.

U utorak znatno stabilnije. Bit će djelomično sunčano i u većini predjela suho. Ipak, osobito u srednjoj Dalmaciji ujutro i sredinom dana još prolazno može biti slabe kiše ili slabih pljuskova. Jutro i večer osjetno svježiji, u Zagori ponegdje ispod 5°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana i suha. Ujutro će puhati slaba bura, ali od sredine dana prolazno umjereno jugo. Jutro svježe, danju većinom od 15 do 20°C.

Od četvrtka do kraja tjedna djelomično sunčano i suho. Noću tiho, danju slab do umjeren vjetar s jugozapada i zapada. Bit će malo toplije, osobito za vikenda kada će najviše dnevne temperature biti od 19 do 24°C.

Piše: Rade popadić/Dalmacija danas

OGLAS