Vrijeme je kad vam se na da kuhati, osobito ništa komplicirano. A ipak želite pojesti nešto kuhano i lagano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tim željama svakako će udovoljiti recept koji vam nudimo, a provjeren je i dobio je super ocjenu svih koji su ga kušali.

Riječ je o kockama od tikvica sa sirom i salatom koje možete poslužiti tople, ili hladne, ponijeti na izlet, kupanje…

Naravno, uz salatu kao prilog.

Sastojci:
– 4 tikvice srednje veličine, naribane
– 250 g rikote (moži i naribani sir po volji, ili skuta, feta…)
– 120 g naribanog parmezana
– 6 jaja
– 1 veći luk, 1 češanj češnjaka, sitno sjeckani
– 120 g mlijeka
– 120 g brašna
– sol i papar
– 5 feta slanine narezane na kockice

Posuda za pečenje veličine 20 × 30 cm.

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite posudu za pečenje papirom.
Na tavi propržite slaninu. Dodajte luk i češnjak i pecite dok omekšaju. U velikoj zdjeli izmiješajte naribane tikvice (prethodno ih malo ocijedite) rikotu, parmezan, sol i papar.
Izmiješajte jaja i mlijeko i dodajte brašno. U tu smjesu dodajte proprženu slaninu i tikvice sa sirom, sve dobro izmiješajte i ulijte u pripremljenu posudu za pečenje.
Pecite 35 do 40 minuta. Pustite da se ohladi i naražite na kocke.

Jednako su ukusne tople i hladne, a možete ih i podgrijati. Uz njih servirajte neku šarenu svježu salatu recimo od motovilca, rajčice i krastavaca, začinjenu djevičanskim maslinovim uljem. U slast!

Piše: Javorka Luetić/SD

OGLAS